Veljača u Ivanić-Gradu: od dječjih fašnika do književnih susreta i kazališnih predstava

Ivanić-Grad tijekom veljače postaje središte bogatog kulturnog i zabavnog života za sve uzraste. Građane i posjetitelje očekuje niz događanja koja će obogatiti zimske dane.

Za najmlađe, subota 10. veljače donosi dječja fašnička događanja na Malom trgu kod tržnice Maznica od 9:00 do 12:00 sati, a iste večeri od 18:00 do 20:00 sati održat će se i Dječji ples pod maskama u Društvenom domu Posavski Bregi.

Ljubitelji prirode moći će uživati u Zimskoj Marčanskoj šetnji, koja je zakazana za nedjelju, 25. veljače, s početkom u 9 sati.

Gradska knjižnica Ivanić-Grad također ne zaostaje s programom. Već 8. veljače u 11:30 sati organizira književni susret s Jelenom Pervan, a 19. veljače u 11 sati gostuje prevoditelj Krešimir Krnica. Ljubitelji literature moći će prisustvovati i predstavljanju knjige Leona Zrilea “Užas kakvih sve ljudi ima 2” 22. veljače u 19 sati.

U Muzeju Ivanić-Grada tijekom cijelog mjeseca može se posjetiti izložba “Na raskrižju puteva: Gračec i Sveti Križ u 1. tisućljeću prije Krista”, koja pruža uvid u bogatu povijest ovog kraja.

Pučko otvoreno učilište nudi raznovrsne aktivnosti, od škole crtanja i slikanja koju vodi Matko Antolčić, do izložbe Hrvatskog društva karikaturista koja počinje 5. veljače u 19 sati. Radionica slikanja “Slikarski dvoboj” održat će se 13. veljače, a stand up comedy show Gorana Vinčića “Reci mi da se šališ” imat će dvije izvedbe, 15. i 16. veljače. Uz to, Pučko otvoreno učilište organizira i početne tečajeve CANVA, kao i predavanje i radionicu “Hrana: put do zdravlja” 20. veljače. Za kraj mjeseca, 29. veljače u 18 sati, najavljuje se kazalište za djecu “Složna obitelj” od Z-produkcije.

Za više informacija i detalje o programu, građani se mogu obratiti na e-mail: [email protected]. Ne propustite priliku za kulturu, zabavu i edukaciju u vašem gradu!

2024-02-02T20:18:00+01:002. Veljača, 2024.|Najave, Novosti|