Voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi u osnovnim i srednjim školama

Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda i ove se školske godine provodi u školama kojima je osnivač Zagrebačka županija i to u 30 osnovnih i 5 srednjih škola.

Odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za provedbu projekta Zagrebačkoj županiji odobreno je gotovo 950 tisuća kuna, a samim projektom bit će obuhvaćeno 14.880 učenika.

Besplatni obroci voća i povrća za sve učenike osnovnih i srednjih škola te besplatni obroci mlijeka i mliječnih proizvoda za učenike osnovnih škola osigurani su jednom tjedno kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane.

Svaka od škola uključenih u projekt odabire dobavljača, a cilj je da se na taj način poveća distribucija poljoprivrednih proizvoda lokalnih proizvođača, poboljšaju prehrambene navike djece te smanji unos hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli u svakodnevnoj prehrani učenika.

Inače, Školska shema je program kojim se promiču javno zdravstvene politike Europske unije koja ga ujedno i financira, a Zagrebačka županija provodi ga od 2017. godine.

2021-11-15T12:22:52+01:0015. Studeni, 2021.|Novosti, Vijesti iz županije|