Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije – Ispostava Ivanić-Grada nabavlja novo vozilo

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije – Ispostava Ivanić-Grad uskoro dobiva novo vozilo za hitnu medicinsku pomoć. Rezultat je to postignut dogovara između Grada Ivanić-Grada te susjednih općina Križ i Kloštar Ivanić sa Zavodom za hitnu medicinu. Tim povodom u Ivanić-Gradu je potpisan Sporazum o sufinanciranju nabave vozila za hitnu medicinsku pomoć.
U skladu s prijedlogom sporazuma sufinanciranje nabave vozila dogovoreno je u sljedećim iznosima; Grad Ivanić-Grad 30.000,00 eura, Općina Križ i Kloštar Ivanić po 15.000,00 eura, dok će preostali dio do pune nabavne cijene vozila pokriti Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

-Drago mi je da je došlo do ovoga koraka, jer time poboljšavamo uslugu hitne pomoći u našem gradu. Cilj nam je da hitna medicina našim sugrađanima bude što dostupnija. Vjerujem kako ćemo i dalje imati ovako dobru suradnju kako bi nam zdravstvena zaštita bila što bolja- kazao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.
Načelnik Križa Marko Magdić istaknuo je kako je dogovor po ovom pitanju pao vrlo brzo.

-Ovo je velika stvar za naše tri lokalne samouprave kako bi poboljšali hitnu medicinsku skrb. Ovim činom mi doprinosimo boljoj, bržoj i kvalitetnijoj usluzi po pitanju zdravstva- poručio je Magdić, dok je načelnik Kloštar Ivanića Željko Filipović kazao kako su potrebna sredstva osigurana rebalansom proračuna.
-Ovo je jako bitna usluga i za naše područje o čemu nismo razmišljali niti jednog trenutka te smo sredstva osigurali rebalansom proračuna. Ovime poboljšavamo zdravstvenu skrb na području Otoka Ivanić- naglasio je Filipović.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik istaknuo je kako je vrijednost vozila 90 tisuća eura.
-Ovime unaprjeđujemo dostupnost, brzinu i kvalitetu usluge koju pružamo putem hitne medicinske pomoći. Naša vozila godišnje rade i do 100 tisuća kilometara, tako da je obnavljanje voznog parka veliki korak podizanju kvalitete- poručio je Gajnik.

2024-06-11T17:33:39+02:0011. Lipanj, 2024.|Novosti|