Zavodu za hitnu medicinu nova sanitetska vozila

Župan Stjepan Kožić uručio je u Velikoj Gorici ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinu Gajniku ključeve pet novih sanitetskih vozila.

Dio je to od ukupno 11 vozila koliko će ih Zavod dobiti ove godine. Ukupna vrijednost svih 11 vozila je oko 4 milijuna kuna.
„Mreža hitne medicine nije adekvatna i naši su žitelji zakinuti brojem definiranih T1 timova (liječnik, medicinska sestra/tehničar, vozač). Do danas, koliko god smo to pokušavali, naše zamolbe i odluke nisu urodile plodom. Nadam se da će uskoro, buduća Vlada prepoznati zahtjeve Županije i njezinih stanovnika. Ne tražimo kruha nad pogačom, već samo ono što imaju i stanovnici u drugim županijama. Struka predlaže 50 T1 timova, no složili bismo se i s njih 45. No, do danas od toga nema ništa“, izjavio je župan Kožić. Uz njega, primopredaji ključeva novih vozila prisustvovao je i njegov zamjenik Rudolf Vujević.
Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje plaća 30 T1 timova i dva punkta dežurstva, odnosno ukupno 34 T1 tima na gotovo 318.000 stanovnika.

„Zavod trenutno radi s 43 tima, s time da razliku najvećim dijelom plaća Županija, a manjim dijelom pojedini gradovi i općine“, pojasnio je Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda, naglasivši da novonabavljena vozila puno znače, naročito za prijevoz pacijenata na dijalizu.

„Zavod ukupno ima preko 80 vozila, koja godišnje rade, ukupno, preko 5 milijuna kilometara. Lani smo nabavili devet novih vozila, ove ćemo dobiti njih 11. Taj tempo omogućuje nam normalno obavljanje posla“, rekao je Gajnik.
Danas preuzeta vozila namijenjena su ispostavama Zavoda u Velikoj Gorici, Samoboru, Jastrebarskom, Vrbovcu i Ivanić-Gradu. Ostale ispostave vozila će dobiti do kraja ovoga mjeseca. „Svako novo vozilo itekako je dobro došlo. Kada je dostupnost medicinske skrbi veća i mobilnost bolja moramo, u ime naših građana, izraziti zadovoljstvo“, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Tekst i foto: Zagrebačka županija

2015-11-09T10:31:00+01:009. Studeni, 2015.|Vijesti iz županije|