Zdenko Radošević gost je nove emisije 100/lica

Jedan od posljednjih Mohikanaca vrsnih postolara Ivanić-Grada, šuster Zdenko ili Zdenko Radošević, kao čuvar tradicije obrta koji je othranio mnogobrojne obitelji našega kraja, gost je nove emisije 100/lica portala Volim Ivanić.

U eri, kada gotovo više ništa ne popravljamo, nego bacamo i kupujemo novo, šuster Zdenko ostao je posljednja oaza obućarstva gdje se može naručiti izrada kožnih remena ili cipela po mjeri.
Postolarski zanat učio je od ponajboljih domaćih majstora među kojima se posebno isticao, u Ivanić-Gradu svima znani, Jana, Janković.

Glazba je današnjeg gosta obilježila kao člana raznoraznih sastava i grupa od Hik Banda i Tremensa do Tekućih pitanja s kojima i danas nastupa na veselicama i svadbama sa Zumbom i Fudom.
A sve je započelo o osnovnoj školi u Ivanićkom Graberju kada je školski orkestar oformio glazbeni pedagog Đorđe Dimitrijević.

Ivanić-Grad je obrtnički grad, sportski i umjetnički: sve je to ujedinio i naš današnji gost raspoloženi i elokventni Zdenko Radošević kojemu je Rudi Belin, veliki nogometni mag, bio kum.

Emisiju možete pogledati od četvrtka, 22. rujna na portalu Volim Ivanić

2022-09-21T17:28:21+02:0021. Rujan, 2022.|Najave|