Ženska pjevačka skupina KUD-a „Ogranak seljačke sloge“ nastupila na otoku Prviću

Dugogodišnja suradnja Posavskih Brega i otoka Prvića nastavila se i ove godine. Prošli vikend na otoku je nastupila ženska pjevačka skupina KUD-a „Ogranak seljačke sloge“ Posavski Bregi koja je za vrijeme svete mise otpjevala nekoliko tradicijskih crkvenih pjesama, te nakon mise je održan kratki koncert tradicionalnih crkvenih i svjetovnih napjeva iz Posavskih Brega.

Prijateljstvo Posavskih Brega i otoka Prvića traje već dugi niz godina, točnije od 2012. godine. Prijateljstvo je započelo na Smotri muških pjevačkih skupina u Ivanić Gradu na kojoj su sudjelovali crkveni pučki pjevači „Šepurine“ s otoka Prvića.

Već 2013. godine ženska pjevačka skupina KUD-a “Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi pozvana je na otok na svečanost pod nazivom „Od Gospe do Gospe”, također su iste godine crkveni pučki pjevači „Šepurine“ s otoka Prvića sudjelovali na božićnom koncertu „Božić u Bregima“.

Ženska pjevačka skupina KUD-a je i 2020. godine održala samostalni koncert povodom 400. obljetnice posvećenja crkve Sv. Jelene u Šepurini na otoku Prviću.

dav

2021-08-10T14:28:49+02:0010. Kolovoz, 2021.|Kultura|