Zimski humanitarni malonogometni turnir – naslov prvaka otišao u Popovaču

Prošlog vikenda održan je 8. po redu Zimski humanitarni malonogometni turnir Žeravinec 2019. U ispunjenoj Sportskoj dvorani Žeravinec naslov prvaka i prijelazni pehar osvojila je ekipa EKO BLIC koja je u uzbudljivom finalu svladala branitelja naslova Hotel Sport rezultatom 2:1.

EKO BLIC je poveo na samom kraju prvog poluvremena da bi Hotel Sport izjednačio na identičan način na samom startu nastavka. Odluka o pobjedniku pala je u samoj završnici kada je igrač EKO BLICA Dario Sabljak potezom turnira prevario suparničku obranu i golmana. Hotel Sport je u zadnjoj minuti pokušao izjednačiti igrom bez golmana no bez uspjeha.

U utakmici za treće mjesto Cafe bar DABA je u otvorenom susretu bio bolji od ekipe Vida i prijatelji 3:2. I ove godine prijavljen je maksimalni broj od 30 ekipa koje su u dva dana turnira odigrale 46 utakmica, a sav prikupljen prihod doniran je Caritasu župe Sv. Petra iz Ivanić-Grada.

Od iduće godine cilj novih organizatora iz Športskog kluba Otok je održavati više turnira na području čitave Zagrebačke županije sa završnicom u Ivanić- Gradu kako bi se prikupila što veća sredstva u humanitarne svrhe ali i popularizirao mali nogomet i sport općenito, posebno među djecom i mladima.

Nagrade i pehare trima najboljim ekipama podijelio je zamjenik gradonačelnika Ivanić- Grada i organizator turnira, Tomislav Cuvaj.

2019-01-09T09:43:22+01:009. Siječanj, 2019.|Sport|