Županijske ceste nabavile nove radne strojeve

Županijske ceste Zagrebačke županije (ŽC) nabavile su četiri nova radna stroja – traktore s priključcima za košnju trave, ukupne vrijednosti 4,35 milijuna kuna. Ključeve radnih strojeva uručio je danas djelatnicima ŽC-a župan Stjepan Kožić.

Napravili smo studiju kroz koju je definirano u što bi trebalo ulagati i što nabaviti kako bi Županijske ceste bile konkurentne na tržištu. Mislim da ovakav pristup govori o tome da se u Županijskim cestama vodi dobra politika kako bi firma ne samo opstala, nego na kvalitetan način ispunjavala svoju zadaću održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta. Skrbit ćemo da ovakve opreme bude i više, jer u interesu nam je da održavamo što više cesta“, rekao je župan, dodavši da osim ulaganja u opremu, Županijske ceste ulažu i u svoje zaposlenike, kojima je povećana plaća.

Osim na području Zagrebačke županije, Županijske ceste održavaju i ceste na području Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije. Ukupno 2488 kilometara javnih cesta.

Cilj nam je u što kraćem roku što kvalitetnije obaviti ugovorene poslove. Godišnje kosimo oko 24 milijuna kvadrata trave. Novonabavljeni strojevi, s prednjim malčerom, smanjit će i fizički rad prilikom košnje trave oko odbojnih ograda, smjerokaznih stupića ili u nasipu“, rekao je Jurica Krleža, direktor ŽC-a, dodavši da ovo trgovačko društvo, u stopostotnom vlasništvu Zagrebačke županije, sukladno investicijskom planu, planira ove godine u nabavu novih strojeva uložiti ukupno 9,03 milijuna kuna.

Današnjoj primopredaji ključeva novonabavljenih radnih strojeva prisustvovala je, uz ostale, i predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki.

2019-07-15T17:24:22+00:0015. Srpanj, 2019.|Vijesti iz županije|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.