100/Lica – Nikola Gambiroža

Neobično vitalan, a ne samo iskusan gost, Nikola Gambiroža i u svojoj 92-oj godini brzo hoda u svakodnevnim šetnjama s kućnim ljubimcem psom Žućkom /četiri puta dnevno po dva kilometra/, i još brže misli i govori o svom životu, agronoma, tehnologa, sudskog vještaka, čovjeka koji je 1977. godine stvorio Čipi Čips u Hercegovcu, kraju izuzetno kvalitetnog krumpira.

Ovo je prikaz jednog uspješnog profesionalnog života osobe koja je od upravnika zadruge u okolici Novog Sada, Privlake kod Vinkovaca do direktora poljoprivrednog dobra u okolici Đakova Đakova pa do Velike Trnovitice i Hercegovca, na putu između Čazme i Garešnice, doveo do Ivanić-Grada 1979.g. kao kvalitetnog stručnjaka koji se zapošljava u silosu, Agrokombinatu gdje radi i kao direktor i kao savjetnik za selo baveći se edukacijom poljoprivrednika.

Na internetu je svaki dan po pet sati: čita portale s vijestima a na radiju i telki prati sve moguće sportove od nogometa i rukometa do boksa, tenisa i
vaterpola.

**

Dragi radoznalci, dobro došli u svijet portala „VOLIM IVANIĆ“.
Kulturni život našega grada obilježavaju i amateri i profesionalci: glazbenici, likovnjaci, kazalištarci, fotografi, pjesnici, književnici…
Svatko od njih ugradio je dašak vlastite kreativnosti kako bi Ivanić-Grad dobio svoj kulturni identitet, svoje kulturno lice.

Serija emisija „100/LICA“ ugošćuje sve one drage domaće ljude koji su autohtoni umjetnici, marljivi i uvježbani reproduktivci kao i sve one dobronamjerne konzumente koji znaju uživati u darovanim kulturnim događanjima.

Aktualnosti podsjećanja početaka ivanićgradskih stvaralaca kao i reagiranja na gradska kulturna događanja, naš je primarni zadatak.
Zato, volite Ivanić i na portalu „VOLIM IVANIĆ“ u emisiji iz kulture „100/LICA“!

100/Lica
Urednik i voditelj: Jadranko Bitenc
Scena: Ivana Ožetski
Kamera, montaža, ton, grafička obrada: Zoran Ožetski

2019-06-19T11:38:01+00:0019. Lipanj, 2019.|100lica|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.