100/Lica – vlč.Branko Koretić

U novoj emisiji iz kulture „Sto/lica“ razgovaramo s Brankom Koretićem, župnikom župe sv. Petra apostola Ivanić-Grad, o prednostima izazova nove sredine u kojoj je prihvaćen iskreno i s ljubavlju.

Rođen je 1975. godine u Popovcu Kalničkom, a za svećenika zaređen 2000. godine. Bio je đakon u crkvi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, tri godine služio je kao kapelan u župi Kravarsko, kraj Velike Gorice, a dvije u župi sv. Pavla u Retkovcu u zagrebačkoj Dubravi. Od 2005. godine obnašao je dužnost župnika u crkvi Srca Marijina u Ilovi i crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini. Godine 2007. preuzima dužnost župnika župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku.

Od 2010. do 2015. velečasni Branko Koretić vršio je dužnost povjerenika za pastoral mladih Sisačke biskupije. U svojem mandatu, među ostalim, bio je predsjednik Organizacijskog odbora VII. susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji je održan u svibnju 2012. godine. Na susretu je sudjelovalo više od 30 tisuća mladih katolika iz domovine i iseljeništva. U kolovozu 2017. velečasni Branko Koretić preuzima dužnost župnika župe sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu.

**
Dragi radoznalci, dobro došli u svijet portala „VOLIM IVANIĆ“.
Kulturni život našega grada obilježavaju i amateri i profesionalci: glazbenici, likovnjaci, kazalištarci, fotografi, pjesnici, književnici…
Svatko od njih ugradio je dašak vlastite kreativnosti kako bi Ivanić-Grad dobio svoj kulturni identitet, svoje kulturno lice.

Serija emisija „100/LICA“ ugošćuje sve one drage domaće ljude koji su autohtoni umjetnici, marljivi i uvježbani reproduktivci kao i sve one dobronamjerne konzumente koji znaju uživati u darovanim kulturnim događanjima.

Aktualnosti podsjećanja početaka ivanićgradskih stvaralaca kao i reagiranja na gradska kulturna događanja, naš je primarni zadatak.
Zato, volite Ivanić i na portalu „VOLIM IVANIĆ“ u emisiji iz kulture „100/LICA“!

100/Lica
Urednik i voditelj: Jadranko Bitenc
Scena: Ivana Ožetski
Kamera, montaža, ton, grafička obrada: Zoran Ožetski

2019-06-27T08:48:53+00:0026. Lipanj, 2019.|100lica|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.