Antigona – Prockletstvo roda

Ivanićgradska publika sinoć je imala priliku uživati nešto drugačijem scenskom izričaju.

Antigona-PROCKletstvo roda’, jedan od rijetkih hrvatskih rock mjuzikala, nastao je u produkciji glazbeno-scenskog ansambla Medley Teatar. Tradicionalnoj grčkoj tragediji, priči o Antigoni, sestri koja je, usprkos tiraninovoj zabrani, pokopala osramoćenog brata, povevši se tvrdoglavo za božjim zakonima, Medley teatar je udahnuo sasvim novi život. Ambiciozni tim, koji uključuje i sasvim mlade, ali i iskusne pjevačke, plesačke i glumačke snage, uspio je u svom naumu – – probližiti klasičnu Sofoklovu tragediju mladoj publici, ponajprije srednjoškolcima i učiniti im je zanimljivom jer im je ona često nedovoljno razumljiva.

U autorskom timu su Ivana Matas Zorica, koja je napravila adaptaciju književnoga teksta i tekstove za songove, redateljica je Marijana Matešić Jerković, a autor glazbe je Trpimir Jerković.
Velik doprinos u ovom projektu ima nekoliko eminentnih imena hrvatske rock scene, i to kao stalni članovi banda Medley Teatra, a to su Toni Lović – gitarist grupe Zabranjeno Pušenje, Berislav Blažević – klavijaturist grupe Parni Valjak, Nenad Borić – bubnjar grupe Crno Perje i dr.

Publika nije krila svoje oduševljenje te je velikim pljeskom nagradila izvođače, koji su pak, osim svojim izvedbama oduševili i brojnošću, potvrdivši da scena Velike dvorane Pučkog otvorenog učilišta može primiti i udovoljiti zahtjevima većih i zahtjevnijih projekata.

Senka Kušar Bisić

photobox_logo_2
POGLEDAJ SVE FOTOGRAFIJE

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:35:30+02:0027. Ožujak, 2015.|Kultura|