Čazma postaje grad vilenjaka

Od ovoga petka Čazma postaje grad vilenjaka – Čelfograd. Na glavnom gradskom trgu sljedeća dva tjedna (od 18.12. do 2.1.) bit će postavljen šator sa ugostiteljskom ponudom, zabavnim sadržajima i raznim besplatnim radionicama za djecu, koje će svakoga dana, od 15,00 do 19,00 sati, voditi vilenjaci. Deset mladih Čazmanaca u tom će razdoblju biti: Selfač Veseli, koji će se fotografirati s djecom, Zgubidan Brzi, koji će s djecom igrati skrivača; Mazalo Kuglica – koji će s djecom izrađivati crteže; Kompas Tražilica – vilenjak kojemu će djeca pomoći tražiti njegovu kapu; Nosonja Upitnik, znatiželjni vilenjak koji je za djecu pripremio pregršt pitanja i Pričalica Dannoć, koji će im čitati priče o vilenjacima i drugim čarobnim bićima. Iako u Čelfogradu on nije glavni lik, prisutan će biti i neizostavni Djed Mraz.

Bit će održane i 4 besplatne predstave za djecu, 20. i 27. prosinca te 01. i 02. siječnja od 17,00 sati, kazališta Šareni svijet, koje će se također održati na gradskome trgu u Čazmi.
Da sve bude u skladu, Grad je nabavio i nekoliko novih svjetlećih ukrasa, od kojih je prvi postavljen u kružnom toku kako bi posjetiteljima zaželio dobrodošlicu u vilenjački grad – Čelfograd! Drugi se skriva u parku u središtu grada, a postavljeni su i transparenti na dva glavna prometna pravca.

Uz vilenjake – glavne aktere priče o Čelfogradu, čitavo vrijeme u ponudi će biti i zabavno – gastronomsko – ugostiteljski sadržaji. Već u subotu, 19.12. od 20,00 sati – svirat će grupa “Joker”, a na Štefanje, 26.12. u isto vrijeme – Štefanjska zvona. Nova godina čekat će se na također na trgu, u grijanom šatoru, uz nastup glazbenog sastava “Joker” i vatromet u ponoć.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-12-17T11:54:28+01:0017. Prosinac, 2015.|Vijesti iz županije|