Komedija “Sladoled”

Neobična komedija “Sladoled” u kojoj su junakinje majka i kći čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima će se prepoznati svaka žena odigrana je u ponedjeljak 19. siječnja 2015. u Pučkom otvorenom učilištu u Ivanić-Gradu.

U ulogama majke i kćeri izvrsno su bile Mladena Gavran i Ana Vilenica, prikazavši nam u sat i pol cijeli presjek životnih situacija koje ispunjavaju odnos majke i kćeri i mijenjaju ga u svim mogućim smjerovima tokom godina. Vjerojatno su se mnoge pripadnice nježnijeg spola prepoznale u određenim situacijama, dijalozima, ili istovremeno pokušale zamisliti što ih tek čeka i kako će njihov odnos sa majkama/kćerima još izgledati.

Na humorističan način progovorilo se o ozbiljnim stvarima, a konstanta svega je sladoled i ista slastičarna koja je svjedokom svih promjena te lijepih ali i manje lijepih stvari koje izlaze na površinu u životima glavnih likova.
Predstava je nastala u produkciji Teatra Gavran koje su u jesen 2002. pokrenuli glumica Mladena Gavran i njezin suprug, književnik Miro Gavran. “Sladoled” je dvanaesta premijera toga kazališta u jednako toliko godina njegova postojanja. Gavranov dramski uradak režirao je Boris Svrtan, glumac uz kojega se vežu i brojne redateljske uspješnice pa mu je ovo već jedanaesta režija.

Senka Kušar Bisić

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-01-20T10:57:00+01:0020. Siječanj, 2015.|Kultura|