Monodrama “Moj slučaj” u Ivanić-Gradu

Monodrama “Moj slučaj”, priča je o životu Vlade Gotovca (1930.-2000.), pjesnika, esejista, filozofa, stradalnika, vrsnoga govornika i političara, jedne od najvažnijih hrvatskih javnih ličnosti u drugoj polovini 20. stoljeća i, po općem sudu, nedosegnute moralne vertikale.

Predstava je nastala u produkciji Glumačke družine „Histrion“ iz Zagreba, a rađena je prema Gotovčevim zapisima u izboru spisatelja Čede Price. Dramatizaciju i režiju potpisuje Boris Svrtan, koji ujedno i glumi u predstavi.

U skoro sat i pol vremena koliko predstava traje, Svrtan je publiku proveo kroz Gotovčevo predratno djetinjstvo i odrastanje, poslijeratnu zrelu dob i stvaralaštvo, a potom i zatvorske godine, približavajući joj ideje koje je Gotovac promicao u svojem političkom djelovanju tijekom 90-ih prošloga stoljeća. Osim Gotovca, Svrtan tumači i nekoliko drugih likova koji su se pojavljivali u različitim razdobljima života glavnoga lika (policijski inspektor, zatvorski čuvari…).

U pitanju je zahtjevno, ali i odlično glumačko ostvarenje, o čemu svjedoči i to da je Boris Svrtan upravo za ovu ulogu na Festivalu glumca 2013. godine dobio nagradu „Fabijan Šovagović“ za najboljeg glumca.

Senka Kušar Bisić

2015-01-03T12:36:38+01:0015. Travanj, 2014.|Kultura|