Nastup KUD-a “Posavec” na 12. večeri folklora u Ružićima (BiH)

Kulturno-umjetničko društvo “Posavec” Dubrovčak Lijevi i Topolje je u vremenu od 24. do 26.srpnja 2015. godine gostovalo na smotri folklora pod nazivom “12. Večer folklora Ružići 2015 – U Ružićin rodila me mati, sadin duvan , a znan i gangati ” u Ružićima koji se nalaze u sklopu općine Grude u Bosni i Hercegovini.

Na samoj smotri folklora KUD je nastupao kao predstavnik Republike Hrvatske (jedina skupina iz RH) sa još sedam gostujućih skupina iz Širokog Brijega, Bugojna, Kongora, Klobuka, Stolca i Ružića . Nakon održanog programa na kojoj je KUD “Posavec” izveo dvije koreografije izvornih pjesama i plesova, svi sudionici zaplesali su veliko kolo.

Nakon razmjene poklona predstavnici KUD-a primljeni su kod načelnika općine Grude, gospodina Ljube Grizelja, koji je bio oduševljen nastupom KUD-a te je istaknuo veliku želju za budućom suradnjom između KUD-a “Posavec” i općine Grude. Na kraju ovog putovanja tajnik KUD-a se zahvalio predsjedniku Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Sv. Ivan Krstitelj” iz Ružića gospodinu Ivici Iličiću na gostoprimstvu te je domaćine pozvao na uzvratni nastup u Dubrovčak Lijevi.

Marko Klak, tajnik KUD-a “Posavec”

2015-07-30T09:27:45+02:0030. Srpanj, 2015.|Kultura|