Novinska konferencija povodom najave turnira „Sportom protiv droge“

Na današnjoj novinskoj konferenciji u prostoru hotela Sport u Ivanić-Gradu najavljen je 15. humanitarni malonogometni turnir „Sportom protiv droge“ Ivanić-Kup 2015. , koji će se održati od 1.-19.6. 2015. na sportskim terenima Hotela Sport.

Zamjenica gradonačelnika Grada Ivanić-Grada, gospođa Gordana Brcković istaknula je edukativnu poruku projekta „Sportom protiv droge“ kao vrlo važnu, da se mlade upućuje na aktivno provođenje slobodnog vremena i da se posvete sportu, a ne ovisnostima.

Voditelj turnira dr.sc. Mile Marinčić istaknuo je da je Ideja o ovakvom događanju nastala je prije petnaest godina u okviru srednje škole Ivan Švear u Ivanić Gradu. Vrlo brzo je prepoznata i nadrasta okvire srednje škole te postaje događanje na nivou grada. Trenutno, to više nije niti samo gradsko događanje, već svoje odjeke ima u cijeloj Zagrebačkoj županiji pa i šire, što je vidljivo iz popisa momčadi koje se natječu.

Direktorica Turističke zajednice Ankica Bešter pozvala je građane da 19.6. na završnicu turnira, da pogledaju utakmice najboljih momčadi, te na koncert Bosutskih bećara koji će se održati do jutarnjih sati.

Zlatni sponzor ovog događanja je Croatia osiguranje, a predstavnik srebrnog sponzora direktor Auto Zubaka, Danijel Ivanković izrazio je zadovoljstvo što je dugogodišnji partner ovom projektu.

Ideja o ovakvom događanju nastala je prije petnaest godina u okviru srednje škole Ivan Švear u Ivanić Gradu. Vrlo brzo je prepoznata i nadrasta okvire srednje škole te postaje događanje na nivou grada. Trenutno, to više nije niti samo gradsko događanje, već svoje odjeke ima u cijeloj Zagrebačkoj županiji pa i šire, što je vidljivo iz popisa momčadi koje se natječu.

Turnir kao i svaki drugi jest natjecateljskog karaktera i na njemu najbolje momčadi dobivaju zaslužene nagrade. Međutim, bitna karakteristika ovoga turnira jest njegov humanitarni karakter, koji nama kao organizatoru nije nište manje važan od natjecateljskoga. Osim seniora i veterana, organiziramo i predturnir za srednjoškolske ekipe sa područja Zagrebačke i susjednih županija. Isto tako, uz petnaestogodišnjicu turnira želimo omogućiti i osnovnoškolcima našega grada i općina da na završnom danu turnira pokažu svoje malonogometno umijeće, kroz mini turnir osnovnih škola.

Prve tri godine ovaj turnir se odvijao na asfaltnom igralištu Sportskog parka Zelenjak. Zadnjih 11 godina jedan od naših glavnih sponzora („Elektrocentar Petek“) omogućio nam je odvijanje ovog turnira na umjetnoj travi u okviru Sportskoga centra „Petek“.

Ponosno možemo istaknuti kako smo dosad pomagali: ekologe, kuću za odvikavanje od ovisnosti Cenacolo u Vrbovcu u više navrata, Caritas župe Sv. Petra u Ivanić Gradu i Caritas župe Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću , Crveni križ Ivanić Grad, Centar za nezbrinutu djecu u Nazorovoj te svoje sugrađane koji su u potrebi.
Ove godine smo donijeli odluku da ćemo višak prikupljenih sredstava donirati udruzi žena oboljelih i liječenih od raka dojke ”Sve za nju”, te Caritasu Sisačke biskupije.

Tajna Podbrežnjak

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-05-20T15:01:19+02:0020. Svibanj, 2015.|Gradska zbivanja, Sport|