Obilježena 160. godišnjica rođenja Đure Kundeka

U četvrtak, 18. prosinca 2014. godine udruga građana Prijatelji baštine je prigodnim programom obilježila 160. godišnjicu rođenja Đure Kundeka, gradonačelnika, trgovca i narodnog dobrotvora.

O životu, radu i javnom djelovanju Đure Kundeka govorile su Ana Gašparović, Maja Špehar i Suzana Matković. U glazbenom dijelu programa nastupio je KUD Đuro Kundek iz Caginca s moslavačkim i prigodnim božićnim pjesmama.

Đuro Kundek, načelnik grada u periodu 1888-1901., ostao je zapamćen kao jedna od najvažnijih povijesnih ličnosti i javnih osoba u povijesti našeg grada upravo zbog svojeg svestranog angažmana za gospodarski, obrazovni i socijalni razvoj lokalne našeg kraja.

U drugom dijelu večeri, udruga Prijatelji baštine je promovirala kalendar Udruge za 2015. godinu koji nosi naziv “Znameniti Ivanićani i znamenitosti Ivanić-Grada“. Ilustracije za kalendar je izradila akademska slikarica Ivana Ožetski iz Ivanić-Grada. Planira se i nastavak suradnje između Ivane Ožetski i Prijateljima baštine u osmišljavanju edukativnih materijala i aktivnosti za djecu predškolskog i školskog uzrasta.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:35:37+02:0018. Prosinac, 2014.|Gradska zbivanja, Kultura|