Održan Pool Soundsystem

U prostoru Društvenog doma Lonja u subotu 5. listopada 2013. godine na inicijativu Savjeta mladih Ivanić-Grad održan je koncert Pool Soundsystem u organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grad i Grada Ivanić-Grada.

Pool Soundsystem su otvorili punk-rock bend Ignor iz Zagreba, osnovan 2008. godine iza kojih je debitantski album iz prošle godine i impresivna lista koncerata i festivala na kojima su nastupili. Dečki iz Ignora, koji sami za sebe kažu da su „regionalni blink 182 wannabe“, žestokim su ritmovima zagrijali atmosferu te napravili više nego dobru uvertiru za nastup grupe Antenat.

Antenat broji već 16. godinu postojanja u kojem su razvili vlastiti glazbeni stil- subreggae u kojem su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata. Već su duže vrijeme standardni posjetioci hrvatskih i inozemnih festivala te broje preko 300 nastupa na koncertima te tri objavljena albuma. U Ivanić-Gradu dokazali su svoju reputaciju i ispred popunjenog Doma na Lonji odradili su oko dva sata izvrsne svirke.
Koncert su zaokružili nastupi Praise Jah Sounda iz Velike Gorice i DubEye Sounda iz Zagreba.

Mjesto održavanja koncerta bilo je predviđeno u prostoru starog gradskog bazena na Zelenjaku, ali zbog vremenskih (ne)prilika morao se premjestiti u Dom na Lonji no to nije nimalo pokvarilo izvrsnu punk-rock-ska-dub-reggae večer. Riječima vokala grupe Antenat Nenada Kovačića: „Neka bude što više ovakvih događaja u Ivanić-Gradu.“ Nadamo se da će tako i biti.

U prvom od ukupno 4 videa koji ćemo objaviti na našim stranicama, prenosimo vam dio atmosfere.

Tekst preuzet sa stranica Grada Ivanić Grada
Video: Siniša Vuger

2017-05-23T20:37:46+02:008. Listopad, 2013.|Kultura, Novosti, Video|