Održani 6. Kundekovi dani

U subotu, 27.09. 2014. u Društvenom domu u Cagincu održani su 6. Kundekovi dani. Podsjetimo, Kundekovi dani održavaju se u čast Đure Kundeka (1854.-1901.), dugogodišnjeg Gradonačelnika Ivanić-Grada koji je svojim sredstvima pomogao u razvijanju osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja na području Grada, pa tako i u osnivanju osnovne škole u Cagincu.

Pokretač i organizator manifestacije Kundekovi dani je KUD “Đuro Kundek” iz Caginca. Ove godine na manifestaciji su pred prepunim gledalištem uz domaćina nastupili: KUD “Rodna gruda” iz Dugog Sela, Udruga “Treća dob” iz Ivanić-Grada, KUD Matica slovačka Medurić-FS “Orava”, MKD “Krste Misirkov” iz Zagreba. Prije samog početka kulturno umjetničkog dijela programa posjetitelji i gosti mogli su uživati u raznolikoj ponudi naših obrtnika te proizvođača poljoprivrednih i ljekovitih roizvoda.

O samoj manifestaciji, prije samog svečanog otvorenja, za portal Volim Ivanić razgovarali smo sa zamjenikom gradonačelnika Grada Ivanić-Grada g. Željkom Posilovićem.

Mjesni odbor Caginec – Prkos može se stvarno pohvaliti radom svojeg KUD-a “Đuro Kundek”. Iako jedan od najmlađih KUD-ova u široj okolici, osnovan je 2008. godine, po radu i opremljenosti ne zaostaje od znatno većih KUD-ova s dužom tradicijom.

Za organizaciju Kundekovh dana najveće zasluge kaže dogradonačelnik Posilović, imaju sami članovi KUD-a na čelu s predsjednicom mjesnog odbora gospođom Nevenkom Vidaković Matija.

Naš komentar za kraj je: U Cagincu je sinoć održana jedna hvale vrijedna manifestacija koja promatrajući ovogodišnji odaziv i interes publike ima budućnost.

Pokrovitelji ovih 6. Kundekovih dana je Grad Ivanić-Grad.

/Zoran Ožetski/

POGLEDAJ ALBUM FOTOGRAFIJA

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:35:52+02:0028. Rujan, 2014.|Kultura|