Otvorena je izložbe fotografija „Kako žive djeca u Hrvatskoj”

„Kako žive djeca u Hrvatskoj” naziv je izložbe fotografija odabranih na istoimenom natječaju koji su zajedno proveli UNICEF Hrvatska i Zbor fotoreportera Hrvatske.

Na natječaj je pristiglo više od 90 fotografija snimljenih u različitim krajevima Hrvatske, od južne Dalmacije i Dalmatinske zagore do istočne Slavonije i Baranje. Stoga fotografije i foto-priče ove izložbe govore u ime djece, o onome što ih raduje, ali i o poteškoćama s kojima se susreću zajedno sa svojim obiteljima, nastojeći iskoristiti svoju jedinstvenu životnu priliku – djetinjstvo.

Ova izložba slikom progovara o tome što znači odrastati u Hrvatskoj za različitu djecu, no istovremeno nas poziva da obratimo pažnju na djecu u svojim zajednicama, na njihove potrebe i prava, na njihova razmišljanja i stavove – jer samo zajedničkim djelovanjem i osvješćivanjem, putem akcija i inicijativa, moguće je napraviti nešto za poboljšanje njihovih života.

Od otvorenja u Zagrebu u listopadu 2013. izložba „Kako žive djeca u Hrvatskoj” putuje Hrvatskom: Sisak, Koprivnica, Rijeka, Makarska, Novska…. do Ivanić-Grada!

Izložbu su otvorile Gordana Brcković, zamjenica gradonačelnika Ivanić-Grada i Gorana Dojčinović, voditeljica odnosa s javnošću ureda Unicef-a za Hrvatsku
Zajedno s djecom, mijenjajmo svijet na bolje!

Senka Kušar Bisić

[srizonfbalbum id=40] Pogledaj na facebook-u

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:36:30+02:0021. Svibanj, 2014.|Kultura|