Johannesburg Fest u Ivanić-Gradu

Ivanić-Grad će 25. i 26. rujna biti mjesto održavanja prvog Johannesburg Festa koji kao svoj cilj ima promicanje alternativne glazbe i kulture općenito. Okosnicu festivala čini dvodnevna koncertna ponuda u sklopu koje će nastupiti više od 20 izvođača.

Headlineri prvog dana su zagrebački Kawasaki 3P i hip-hop duo iz Osijeka Krankšvester, a njima će se pridružiti osmeročlani ska-reggae kolektiv Officer Down. Drugi dan predvodi beogradski rap dvojac Prti Bee Gee kojima će se pridružiti i Bvana. Raznovrsnosti žanrovske ponude u subotu će doprinijeti riječki Pasi, zagrebačke Kurve i HC pankeri Me As Well.
Na glavnoj pozornici će oba dana nastupiti i niz demo bendova koji će ovim putem dobiti priliku za promociju i zaokupljanje pažnje šire publike.

Druga festivalska pozornica nalazi se u prostoru ispražnjenog bazena zbog čega simbolično nosi naziv Pool’n’Bass. Ovaj stage će otvoriti mlada DJ zvijezda Viatori (cfsn), a nakon njega ploče će vrtiti Tvrtko, Basta i Sladoled koji su dio DJ kolektiva Fonetika. Ekipa iz Deep’n Outa – Emir, Dodo i After Neven preuzimaju Pool u subotu i time će JohannesburgFest ovim stageom obuhvatiti i razne podžanrove housea i techna.
Disconnected Stage će ponuditi dnevne unplugged nastupe izvođača i bendova od kojih ističemo zagrebački The Roomors.
Vrijeme do večernjih sati i početka koncerata posjetitelji će moći kratiti sudjelovanjem u raznim radionicama i drugim dodatnim sadržajima poput grafitti radionice, kviza znanja, gurerilla gardening radionice i dr. čime će se zaokružiti ukupna ponuda ovog festivala.
JBF_logo_color_face
Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim. Njihova cijena u pretprodaji je 50 kuna, a na dan festivala one će koštati 60 kuna. Kupnjom ulaznice posjetiteljima će, osim koncerata i dodatnih sadržaja, biti osigurana i mogućnost kampiranja, besplatan parking te popust od 40% na putovanje vlakovima HŽ-a.

Sve ostale informacije dostupne su na www.johannesburgfest.com.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:34:57+02:0017. Rujan, 2015.|Kultura|