SAP korisnicima u Hrvatskoj omogućeno slanje eRačuna

Više od 80 sudionika iz najvećih hrvatskih tvrtki sudjelovalo je u utorak, 9. veljače, na poslovnom doručku na temu „Primjena eRačuna u SAP poslovnom okruženju“ u organizaciji S&T Hrvatska, servisa Moj-eRačun i SAP Hrvatska. Okupljenima je predstavljeno rješenje za primjenu eRačuna u poslovnoj praksi koje je razvila tvrtka S&T Hrvatska u suradnji s partnerima, servisom Moj-eRačun i razvojnim odjelom tvrtke SAP EMEA South East Product management. Kako je rečeno, riječ je o rješenju koje omogućuje svim korisnicima SAP poslovnog sustava brzo, sigurno i jednostavno slanje računa putem servisa Moj-eRačun.

– Ulazak SAP-a u Moj-eRačun mrežu izniman je događaj jer većina velikih pravnih subjekata koriste SAP poslovno rješenje. Time smo omogućili i ovim tvrtkama da se priključe brojci od čak 17.000 poslovnih subjekata koje svakodnevno šalju i primaju eRačune – istaknuo je Marko Emer, direktor servisa Moj-eRačun.

SAP, kao najveći svjetski proizvođač ERP poslovnih rješenja, svojim primjerom pokazuje smjer razvoja tržišta, a od danas je Hrvatska šesta zemlja u svijetu gdje je SAP, uz pomoć partnera, u Hrvatskoj su to S&T i servis Moj-eRačun, omogućio slanje i primanje eRačuna svojim korisnicima. Rješenje je rađeno u suradnji sa SAP razvojnim timom iz Njemačke i  dio je  standardnih SAP ERP funkcionalnosti lokaliziranih za Hrvatsku.

– S&T je zlatni SAP partner,  s dugogodišnjim iskustvom u implementaciji SAP rješenja, brojnim uspješnim projektima i certificiranim stručnjacima, koji prate nove trendove u razvoju tržišta i tehnologija.  Drago nam je da je ovo još jedan projekt  koji je uspješno realiziran  u suradnji sa SAP-om.  Pružanje vrhunskih usluga i rješenja poput ovog projekta,  koji  doprinose poboljšanju efikasnosti poslovanja i omogućuju korisnicima praćenje globalnih trendova, naš je stalni motiv i cilj – istaknula je Zdravka Jakopec, direktorica SAP odjela S&T Hrvatska d.o.o.

Pridruživanje SAP-a Moj-eRačun mreži snažan je vjetar za naprednije hrvatsko gospodarstvo, ubrzavanje, moderniziranje i usklađivanje poslovnih procesa u domaćim tvrtkama s ostalim tvrtkama u zemlji i inozemstvu, budući da Mreža svojim korisnicima omogućuje razmjenu eRačuna u podatkovnom obliku pogodnom za automatsku obradu čime daje tvrtkama ne samo veću sigurnost, nego efikasnije poslovne procese i veće uštede kako bi se lakše izdvojili od konkurencije.

Kako to funkcionira u praksi, prvi je provjerio Večernji list, pilot korisnik eRačuna u SAP poslovnom okruženju u Hrvatskoj, a od 9. veljače i svi drugi SAP korisnici u Hrvatskoj imaju pristup Moj-eRačun Mreži te svojim kupcima mogu slati eRačune u podatkovnom obliku i time ubrzati i poboljšati vlastite poslovne proces, kao i odnose sa svojim kupcima.

– Moderne tvrtke danas jednostavno i brzo usvajaju nove tehnologije, ako u njima vide pogodnost za sebe, stoga su puno otvorenije prihvatiti rješenja koja im s jedne strane nude veću sigurnost, a s druge efikasnije poslovne procese i veće uštede kako bi se lakše izdvojili od konkurencije. Na tragu te premise i eRačun je postao sinonim za rast i razvoj tvrtki – zaključak je s poslovnog doručka.

IZVOR: ELEKTRONIČKI RAČUNI D.O.O.

2016-02-10T14:35:15+01:009. Veljača, 2016.|Iz Hrvatske|