U Ivanić-Gradu izvedena komedija “Ljubaf”

Komedija Ljubaf, za koju tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš, izvedena je 24.11.2014. u 19.00 i 21.00 sat u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad. U predstavi igraju Ana Begić, Hana Hegedušić, Adam Končić te Jan i Ljubomir Kerekeš.

Tijekom 90 minuta gledatelji prate odnose unutar obitelji iz sela Kukovca u okolici Varaždina. Glavni autoritet je punica Štefica koju izvrsno glumi Ana Begić, u dijalozima s kćeri Đurđicom koju glumi Hana Hegedušić i zetom Srećkom – glumi ga Adam Končić. Priča otkriva niz društvenih stereotipa, obrađuje aktualne dnevne i političke teme, a najviše (crnog) humora izazivaju scene o obiteljskom i bračnom (su)životu. Zet Srećko pasivno prihvaća sve što mu se predbacuje – od nedovoljnog angažmana da nađe posao do (ne)brige u vezi bračnih obaveza sa svojom suprugom o kojoj punica ima štošta za reći (prigovoriti)!

Upravo za vrijeme tih dijaloga publika je najviše reagirala smijehom i pljeskom. Ljubomir Kerekeš pojavljuje se u sporednoj ulozi susjeda Đure koji se svakog dana udvara Štefici donoseći joj po jednu ružu. Trud mu je uzaludan jer Štefica svu energiju usmjerava na osvajanje Iveka (glumi ga Jan Kerekeš), mladića homoseksualnih sklonosti koji simpatizira Srećka pa dolazi na njegov poziv u Srećkovu, odnosno Štefičinu kuću.

Od samog početka predstave svjedočimo ograničenosti ljudskog uma, težnji za dominacijom, prepucavanju i pametovanju zbog najmanje sitnice, izokretanju činjenica i uskogrudnosti (posebno u liku Štefice)…

Glumačka ekipa je izvrsna i smijeha do suza nije nedostajalo!
Prema pozitivnim reakcijama publike i dva termina održavanja možemo zaključiti da je predstava i više nego uspješna a na kraju se i zapitati – gdje je tu i kakva je to Ljubav (Ljubaf)?!

Jasmina Hren

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-03-27T16:43:59+01:0025. Studeni, 2014.|Gradska zbivanja, Kultura|