Velik uspjeh naših karatista na Svjetskom kupu

Pod okriljem Svjetske karate federacije od 29.lipnja do 2. srpnja ove godine u Umagu se održao 8 WKF trening kamp mladih a nakon toga i Karate Svjetski Kup. Natjecanje je okupilo 639 mladih natjecatelja predstavljajući 34 zemlje iz cijelog svijeta. Ovogodišnji prvaci Hrvatske i reprezentativci Jakov Bunjevac i Luka Koščević članovi karate kluba „KIK“ sa trenerom Darkom Bunjevcem sudjelovali su na Kampu i na natjecanju Svjetskog Kupa mladih.

Petak prvi dan natjecanja bio je rezerviran za nastup Luke Koščevića u katama u kategoriji do 14 godina koja je brojila 24 natjecatelja. Podsjetimo da je Luka prošle godine na Svjetskom Kupu i na prvenstvu Balkana u Istambulu osvojio 3.mjesto a ove godine došao je do naslova prvaka Hrvatske. Sve to stavljalo Luku u ulogu jednog od favorita za osvajanje medalje pitanje je bilo kojeg sjaja.

Srbija, Kosovo, Indija i Makedonija bile su zemlje čije je natjecatelje Luka pobijedio. Četiri pobjede osiguravaju mu finale odnosno sigurnu srebrnu medalju. U finalu se sastaje s natjecateljem iz Kuvajta koji zasluženo pobjeđuje rezultatom 5:0 .

Ovim izuzetnim rezultatom koji dolazi u nizu od tri velika rezultata na velikim turnirima u posljednjih godinu dana Luka je potvrdio svoju kvalitetu i spremnost da u rujnu ove godine ostvari još jedan uspjeh i plasira se na Svjetsko prvenstvo krajem godine u Indoneziji.

Drugog dana natjecanja, u subotu , svoje su vještine karate sporta prezentirali juniori i mlađi seniori. Nastupio je i Jakov Bunjevac u kategoriji juniora + 76 kilograma.

Ovogodišnji treće plasirani na prvenstvu Europe iz Zuricha, dugogodišnji reprezentativac Hrvatske i siguran putnik na predstojeće Svjetsko prvenstvo s kojega već nosi srebrnu medalju iz 2013. godine, Jakov je od prve sekunde borbe bio izuzetno raspoložen za još jedno dokazivanje na svjetskoj sceni . To se kasnije i potvrdilo ulaskom u finale i pobjedom nad predstavnikom Italije te osvajanja zlatne medalje i titule „Šampiona Svjetskog Kupa“ Umag 2015- te .

2015-07-06T10:16:34+02:006. Srpanj, 2015.|Sport|