Započelo istraživanje herpetofaune šume Žutice

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode na području Zagrebačke županije „Zeleni prsten“ u sklopu suradnje Mreže parkova uz rijeku Savu (Sava Parks Network) provodi projekt ”Čudesna šuma Žutica” (”Miraculous Forest Žutica”).

U sklopu navedenog projekta provodi se istraživanje herpetofaune šume Žutice s ciljem saznanja stanja populacije vodozemaca i gmazova kao vrsta iznimno osjetljivih na klimatske promjene te s padajućom populacijom u svijetu.

Za svaku ulovljenu jedinku će biti zabilježene geografske koordinate na mjestu gdje je jedinka uočena. Za vrijeme trajanja projekta na teren će se izaći četiri puta u godini po 2 dana kako bi zabilježili što više vrsta ove dvije skupine životinja. U svrhu promocije i podizanja svijesti šire javnosti o ovom poplavnom području izraditi će se i brošure, promo razglednice, pamučne torbe i karta (A3 formata) istraživanog područja sa označenim lokacijama staništa, odnosno nalazišta herpetofaune.

Video: Zoran Ožetski

2016-04-15T13:33:14+00:0019. Ožujak, 2016.|Video vijesti|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.