Završni koncert OGŠ „Milka Trnina“

Završni koncert učenika Osnovne glazbene škole „Milka Trnina“ pri POU Ivanić-Grad (školska godina 2013/2014.) održan je 8.svibnja u 19 sati u Maloj dvorani Doma kulture. Kroz 22 točke programa učenici su, uz podršku njihovih učitelja, stvorili vrlo lijepu muzičku večer. Nastupali su najbolji učenici koji su, gotovo svi, ove školske godine sudjelovali na različitim natjecanjima mladih glazbenika, vođeni svojim učiteljima glazbe, redom akademskim glazbenicima. Osnovna glazbena škola podučava sedam instrumenata – gitaru, klavir, harmoniku, violinu, flautu, klarinet i saksofon, a također je u sklopu programa i nastava zbora te solfeggio i broji preko 100 učenika.
Posljednjih godina bilježi se porast broja učenika te sve veći broj nagrađivanih učenika na različitim natjecanjima.
Ovu školsku godinu obilježilo je više natjecanja sa izvrsnim rezultatima naših mladih glazbenika, pa su tako sudjelovali na:
– 2. međuškolskom natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola „MLADI PADOVEC“ u Novom Marofu od 21. do 22. veljače 2014. (gitara, harmonika),

– 52. hrvatskom regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga (HDGPP) na kojem su se predstavili naši gudači i puhači ;

– 5. gitarističkom natjecanju „POREČKI TIRANDO“ od 20. – 22.ožujka

– 8. Međunarodnom natjecanju mladih pijanista „Zlatko Grgošević“ u Sesvetama .

Izuzetno vrijedan i stručan rad koji traje neprekidno 48 godina prepoznat je i od naše velike tvrtke INA d.d. koja će sponzorstvom pomoći u radu i obrazovanju malih glazbenika.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-06-06T21:21:37+02:005. Lipanj, 2014.|Gradska glazbena scena, Kultura|