100/lica – Branko Galoić Brans

Gost nove emisije iz kulture 100/lica portala Volim Ivanić je Branko Galoić Brans, čovjek kojemu je Ivanić-Grad otvorio i oči i dušu a po nagrade i potvrde svoga glazbenog bića otišao na europsko tržište.

Zamislite li kako je ta 2000-ta godina čista milenijska prekretnica, dakle, pravi izazov za hrabre, nove životne korake, Brans u 27-oj godini iskoračuje iz talentiranih ivanićgradskih sportskih voda i lokalnih glazbenika na pozornice Amsterdama svirajući, u početku, na ulicama kako bi osigurao egzistenciju dok se ne priključi internacionalizmu nizozemske glazbene raznovrsnosti.
Zasićen Amsterdamom, nakon osam godina, kreće u berlinske izazove, gdje se zadržava dvije i pol godine, eda bi za svoj glazbeni razvoj odabrao Pariz gdje se i sada, 2021. g. nalazi.

Surađivao je i s Vlatkom Stefanovskim, njegov prvi album „Iznad krovova“ predstavljao je na radio Zagrebu i Dražen Vrdoljak, cijene ga recenzenti europske kritike (CD tjedna – The Independent), Brans je osnivač Skakavac Orkestra, glazbeno uho opaža u njegovim melodijama balkansku tradiciju miksanu s rockom, jazzom, filmskom i klasičnom glazbom, reaggeom, itd.
Brans je primjer samouke osobe /gitarist i kantautor/ koja se nije plašila novih sredina jer uz marljivo prikupljanje i nadograđivanje znanja i vještina, ali i malo sreće, dosegnuo je željene vrhunce glazbenih ostvarenja.

2021-08-13T14:32:47+02:003. Svibanj, 2021.|100lica|