100/lica – Ema Donev

U emisiji iz kulture 100/lica portala Volim Ivanić razgovaramo s ljudima koji obilježavaju svakodnevnicu našega grada svojim izvanserijskim dostignućima.

Jedna od takvih osoba je i današnja gošća Ema Donev, učenica sedmog razreda osnovne škole Stjepana Basaričeka i talentirana mlada znanstvenica, promotorica astrofizike.

Nadarena Ema živi u paralelnim svjetovima gdje se isprepliću školske obveze s marnošću mladog, radoznalog znanstvenika: blista iz matematike, fizike, astronomije na županijskom i državnim natjecanjima a metodičnost u istraživanju i čistu dozu kreative ponajbolje iskazuje na svojim animacijskim Web stranicama i na YouTube kanalu.

Podrška roditelja i sredine u kojoj živi zahvalan su poticaj za razvijanje strasti, predanosti i uživanju na putu znanosti: na tjednoj bazi naša tinejdžerica, bez tlake, uspije iščitavati od popularnih do znanstvenih knjiga, družiti se s vršnjacima, voziti bicikl i biti inspiracija za sve koji je upoznaju.
Ema Donev je pronašla svoj put ulaska u svijet odraslih u kojem su rad, istraživanje i velika ljubav prema onome što radi – najviša točka slobode, kao i nadahnuće i uzor za ambicioznije vršnjake…

2021-08-13T14:39:43+02:0016. Lipanj, 2021.|100lica|