100/lica – Igor Matijašić

Portal Volim Ivanić u emisiji iz kulture 100/lica ugostio je ravnatelja osnovne škole Milana Langa iz Bregane Igora Matijašića koji je profesionalno uzrastao u našoj sredini, i ostao prijatelj za sva vremena, radeći 11 godina kao nastavnik hrvatskog jezika u osnovnoj školi Stjepana Basaričeka putujući svaki dan 45 minuta tih 70 kilometara iz Bregane do Ivanić-Grada i natrag.

Njegova svestranost dolazi do izražaja na uzdizanju značaja osnovne škole u Bregani koja postaje gotovo pravi Centar za kulturu i obrazovanje u kojem participiraju ponajprije sami učenici i njihovi roditelji, nastavnici ali i svi sugrađani.

U nju uvijek rado dolaze hrvatski dječji autori, u sportskim natjecanjima grade dobrosusjedske odnose s Velikom Dolinom /Slovenija/, baš su obilježili Dan kravate /18.10./ a već 20.10. Dan jabuka; sudjeluju u mogućnosti ostvarivanja novog izbornog predmeta nazvanog Kritično mišljenje. Tako bi se mogla nabrojiti raznovrsnost koju silna energija i znanje ravnatelja i njegovih školskih suradnika doprinosi slici i ugledu poželjne i uspješne osnovne škole 21. stoljeća.

Naš današnji gost u dio svoje osobnosti ugradio je i sportske aktivnosti, kao i pisanje kolumni za Hrvatski glas – Berlin gdje u rubrici Ogledalo budućnosti izražava svoje stavove i misli, kritička zapažanja.

Jadranko Bitenc

2021-10-21T15:58:45+02:0021. Listopad, 2021.|100lica|