100/lica – Jadranka Dujić Frlan

Gosti dosadašnjih emisija iz kulture 100/lica bili su ljudi s područja Ivanić-Grada, Križa ili Kloštra Ivanića koji su umjetničke afinitete ostvarivali u svojem fahu, bez obzira jesu li likovnjaci, glazbenici, sportaši, spisatelji, novinari…

Danas nam je u goste stigla osoba koja je u profesionalnom radnom vijeku i vidjela ali i poticala, u ime Kulturnog vijeća Zagrebačke županije, i programe i manifestacije javnih ustanova, amatera ali i novih medija.

Dr. sc. Jadranka Dujić Frlan ovlaštena je osoba za obavljanje pročelnice Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Zagrebačke županije.

U njezin CV sasvim se uklapa vitalnost i uspješnost i svestranost: prvo zbog sportskih aktivnosti jer je desetak godina bila rukometna golmanica u Samoboru, pjeva u vrhunskim samoborskim Singrlicama koje vodi maestro Tomislav Jozić; a drugo: u profesionalnom životu je stručnjakinja za međunarodne odnose te je predavala na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu dok je politološke znanstvene radove objavljivala u stručnim i znanstvenim časopisima; doktorsku disertaciju s temom: „Utjecaj hladnog rata na Hollywood u razdoblju od 1947.-1962.“ uspješno je doktorirala pod mentorstvom politologa prof. dr. sc. Radovana Vukadinovića.

2021-11-26T09:39:30+01:0026. Studeni, 2021.|100lica|