100/lica – Tomislav Voštinić

Današnji gost emisije 100/lica portala Volim Ivanić je osoba koja je slijedila svoje snove pa je, umjesto, nastavljanja obiteljske optičarske tradicije, sazrio nakon mladalačkih lutanja u osobu koja je škrlet izdigla ponad zaborava u pravu vinarsku zvijezdu našeg regionalnog podneblja.

On je Tomislav Voštinić, uspješni vinar i vlasnik vinarije Voštinić Klasnić koji u svojih vrhunskim dostignućima proslavlja škrlet koji prelazi granice i može se naći čak u američkim trgovinama.

Prepoznavši vrijednosti škrleta, koji se uzgaja od Graberskog brda do moslavačkih krajolika na površinama od oko 100 hektara, naš se gost baca u sve moguće edukacije koje ga dovode u sam vrh vinskih znalaca a škrlet postaje zaštitno i prepoznatljivo vino našega kraja.

Zahvaljuje svom djedu Mati što je znao cijeniti i tako sačuvati škrlet dok su se svi drugi vinogradari bacali u proizvodnje bijelih vina kakva se mogu naći i u ostalim krajevima Lijepe naše.

Tomislav Voštinić je provodio svoje bezbrižno djetinjstvo u djedovim vinogradima i okolnoj prirodi ne sluteći kako će mu se život pretvoriti u obilje, radost i mir.

2022-06-02T11:18:51+02:002. Lipanj, 2022.|100lica|