100/lica – Velimir Vereš Pišta

Gost nove emisije iz kulture 100/lica portala Volim Ivanić jedan je iz plejade glazbenika našega grada, uz Dragiannija, Sandija, Borića, Bransa, Rolanda, Yenkija, Gaše, Alana, Duvnjaka, da spomenem samo neke, a koji su prekoračili domaću scenu i proslavili se na svjetlima pozornica lijepe naše i susjednih država kao i na feštama svih vrsta.

Velimir Vereš Pišta dobio je nadimak po svom ocu glazbeniku.

Možda i nije čudo što djeca umjetnika nadrastaju svoje kućne idole uz pomoć pravih škola poput, govorim o domaćem terenu, Osnovne glazbene škole Milka Trnina koja je iznjedrila niz malih ljudi koji u zrelijoj dobi pristižu se proslaviti na glazbenom nebu.

A sve je krenulo, kako to obično u Ivaniću biva, iz garaže, prvo očeve pa Zoranove, Plahutareve; izmjenjivale su se postave domaćih talenata a onda slijedi taj iskorak kada glazba postaje poveznica umjetnosti, zadovoljstava i životnog poziva. Velimir trenutno sve to nalazi u Puli.

Glazbena scena Ivanić-Grada rijetko se druži jer su raspršeni po raznim studijima, gdje nastupaju kao studijski glazbenici ili odlaze na gaže i turneje gdje ih rado pozivaju i poznati pjevači.
Možda se sav taj raskoš glazbenih talenata naše sredine, jednoga dana, udruži u realizaciji jedne prave knjige sjećanja na glazbeno odrastanje u Ivanić-Gradu.

Jadranko Bitenc

2021-11-04T10:43:22+01:004. Studeni, 2021.|100lica|