100/lica – Vinko Skendrović

U novoj emisiji iz kulture 100/lica portala Volim Ivanić ugostili smo najstarijeg aktivnog sportaša Ivanić-Grada i okolice, gospodina Vinka Skendrovića.

Ne samo da je s 83 godine najstariji član teniskog kluba Ivanić 92, Vinko aktivno i dalje igra tenis dva puta tjedno: svakom uspješnom poenu raduje se kao malo dijete.

A sve je u njegovom sportskom životu počelo s nogometom u školi i u juniorima Ivanića, da bi sa svojom družinom braćom Stipić i Mirt, Vasarijem, Kubinekom i drugima, uz mentoriranje Cvetka Kralja, uspješno prešao na rukometna igrališta u doba kada je Ivanić imao dva muška kluba.

Poslije dvadesetipete godine počinje se baviti kuglanjem gdje postiže vrhunske rezultate na općinskim, republičkim i državnim prvenstvima.
Vinko Skendrović je pravi primjer čovjeka kojem je sport podario osobnost, vitalnost i natjecateljski duh. Iskazao je na ponajbolji mogući način kako se u životu gradi jedan zdravi i dugovječni karakter koji donosi i pronosi obilje zadovoljstava a onda i čiste doze zdravlja.

I tako se, naš današnji gost, pridružuje plejadi uspješnih sportaša kojima se diči Ivanić-Grada kao pravi kulturni sportski grad.

2022-04-21T12:57:06+02:0021. Travanj, 2022.|100lica|