100/lica – Željko Robek

Nemirnog i radoznalog duha sa sklonošću prema strojarstvu, elektrotehnici i digitalnom i računalnom dobu naš današnji gost u emisiji 100/ lica portala Volim Ivanić Željko Robek govori o svojem nesputanom školovanju od strojarskog fakulteta do učenja i rada u Njemačkoj pa sve do cjeloživotnog radnog mjesta na obiteljskom radio Ivaniću gdje je radio za mix-pultom i nesebično prenosio znanja i vještine mlađim suradnicima.

Strastveno i osebujnim jezikom Željko Robek priča o svojem ocu, gospodinu Stjepanu Robeku, koji je u četrdesetak godina obilježio kinoprikazivačku kartu našega kraja i ušao u lokalnu legendu koja strpljivo čeka da se naše kino nazove po njemu: Kino Robek.

Dok su se drugi zadovoljavali primjenjivanjem znanja koja postoje u sadašnjosti, Željko je, prema svojim riječima, bio korak ispred jer ga je oduvijek zanimalo ono što slijedi a ne ono što već postoji. Motiviranošću i inovativnošću iskazao se kada je trebalo u ratnim vremenima uspostaviti mostove s ratnim zonama. Posebno se ponosi prvim stereo-sustavom koji je postavljao, uz očevu suradnju, u kino-dvorani Doma kulture Ivanić-Grad i pa smo tako bili jedno od prvih kina u Hrvatskoj s novim zvukom koji je pridonosio filmskoj čaroliji.

Uvijek ispred vremena Željko pripovijeda o svojem životu prepunom neumornog znanja kako bi kao pravi profesionalac uspješno brodio i savladavao nepredvidive tehničke poslovne izazove.

Jadranko Bitenc

2021-11-18T14:40:00+01:0018. Studeni, 2021.|100lica|