100/Lica – Berislav Kezele

Glazbeni pedagog, nastavnik, pisac aranžmana, dirigent, zborovođa KUD-a „Posavac“, puhačkog orkestra, malog komornog zbora, crkvenog zbora, glazbeni urednik na Obiteljskom radiju Ivanić, ravnatelj Narodnog Sveučilišta, vicmaher i svojevremeno tenisač, uglavnom bard glazbenog života Ivanić-Grada i tako gotovo sedamdesetak godina trajanja obiježava naš gost u novoj emisiji iz kulture 100/lica Berislav Kezele poznat u lokalnom okružju kao gospon Bec.

Još kao maloljetnik nastupa s plesnim orkestrom „ploveći“ plesnim pozornicama od Bjelovara i Daruvara, do Kutine, Novske i svih onih okolnih zakutaka Lijepe naše, pronoseći tako svoj glazbeni talent udahnut u malom gradiću Ivaniću, odmah poslije II. svjetskog rata.

Da će se baviti glazbom, koja će mu obilježiti život, znao je već u djetinjstvu: potekao je iz glazbene obitelji kada je rijetko tko imao klavir kod kuće. Svojim mlađim kolegama/kolegicama, ostavlja i prepušta nastavak tradicije koja je itekako važan djelić kulturne duše našeg grada.

Autor serijala: Jadranko Bitenc
Kamera i montaža: Zoran Ožetski

2019-09-25T08:16:33+02:0024. Rujan, 2019.|100lica|