100/lica – Dragomir Herendić Dragianni

Kada bi Vas netko pitao koje ime je poveznica u glazbenom svijetu s Jurom Stublićem i grupom Film, Petim elementom, Žerom i Crvenom jabukom, Zabranjenim pušenjem, bi li Vam prva pomisao bilo ime Dragomira Herendića Dragiannija!?

Možda i ne ako znate dječarca iz Predavca koji voli čitati krimiće, posebno Pavla Pavličića i Gorana Tribusona jer je u Kloštru Ivaniću upravo osamdesetih otvorena knjižnica POU Ivanić-Grad.
Ali se zato jednoga dana iznenadiš kada na telki ugledaš mladića duge kose kako praši kao član pratećeg benda popularne Severine sve dok se, jednoga dana, ne isprofilira u vrsnog studijskog glazbenika i na akustičnoj i na električnoj gitari, harmonici, klavijaturama pa do trenutka kada pronađeš podatke kako naš Dragianni piše aranžmane i u svojem laboratoriju zvuka započne producirati nove glazbene izazove.

Radom u rock akademiji u naukovanju i poticanju novih glazbenih nada, sudjelovanjem u izvođenjima razigranog makedonskog melosa pa do društveno odgovornih projekata poput glazbenih radionica za djecu mladež žrtvi rata, počinješ shvaćati kako je stvorena jedna zvijezda iz našeg, ivanićgradskog okružja, i sada sjaji u sazvježđu glazbenog života Lijepe naše.

Autor i voditelj: Jadranko Bitenc
Kamera i montaža: Zoran Ožetski
Proizvodnja: portal Volim Ivanić 2019.

2019-11-06T11:24:13+01:006. Studeni, 2019.|100lica|