100/lica – Jasmina Jelovčan Bilbija

Kada glazba svakodnevno teče venama od ranog djetinjstva, jer si rođen u muzikalnoj obitelji, možda je i logično trasiran put i karijere i života. Nema bolje stvari kada ti nešto, što može biti hobi, postane profesija.

Jasmina Jelovčan Bilbija, profesorica glazbe, aranžer i osnivač i voditelj VIS-a Pelister to ponajbolje zna ali i njezini učenici kojima podiže ljestvicu, i ne samo onu glazbenu, školsku, nego i životnu kako obveze mogu postati i ugoda i zabava, naravno uz svu potrebnu dozu svakodnevnog vježbanja /za one ambicioznije, razumije se/.

VIS Pelister je bio i pravo iznenađenje i osvježenje u našoj, ivanićgradskoj, glazbenoj sceni: sastav prati izvornost makedonske ali i hrvatske glazbe, kao i glazbe iz okružja.
Pelisterke od trija postaju kvartet koji pronosi emocije za sve glazbene sladokusce, snimaju nosače zvuka „Makedonsko devojče“, „Izvor“, nastupaju na kulturnim, turističkim, školskim glazbenim večerima…

U Hrvatskoj imamo odlične glazbene škole, kojima pripada i naša osnovna glazbena škola „Milka Trnina“ u kojoj svu ozbiljnost pristupa ali i zaigranost, kreativnost potiče i naša današnja gošća emisije iz kulture „100/lica“ Jasmina Jelovčan Bilbija.

Autor serijala: Jadranko Bitenc
Kamera i montaža: Zoran Ožetski
Proizvodnja: portal Volim Ivanić 2019.

2019-10-30T13:57:34+01:0030. Listopad, 2019.|100lica|