100/lica – Margareta Franković

Makar je u Ivanić-Gradu najpopularniji i najmasovniji sport – rukomet, jedna je osoba iskočila iz tradicionalnih tračnica i svojim talentom zakoračila na područje streljaštva gdje se proslavlja i nastupima i rekordima ali i potencijalima kakvima se mogu dohvatiti i europska i svjetska prvenstva kao i Olimpijske igre.

Margareta Franković je prepoznata u vlastitoj sredini kao vrhunska sportašica, državna je prvakinja u streljaštvu s hrvatskim rekordom u kategoriji 25M VK pištolj pa je zasluženo pristigla i godišnja nagrada 2016. grada Ivanić-Grada.

Kao u gotovo svim pojedinačnim sportovima, najveći financijski teret pada na leđa roditelja; otac je ujedno i trener, članica je Streljačke udruge sv. Mihovil Lučko ali se sama mora pobrinuti i za nabavu oružja i za metke pa svaki donator, počevši od samog grada itekako može lako i sa zadovoljstvom opravdati sredstva uložena u sportsku karijeru jedne vrhunske sportašice poput Margarete Franković.

U novoj emisji 100/lica portala Volim Ivanić Margareta govori o pripremama, natjecanjima, konkurenciji, samopouzdanju, o preciznoj i mirnoj ruci i organiziranosti i motiviranosti da se može i uz uspješnu sportsku karijeru, završiti fakultet.

Urednik i voditelj: Jadranko Bitenc
Kamera i montaža: Zoran Ožetski
Portal Volim Ivanić 2020.

2020-01-14T16:10:42+01:0014. Siječanj, 2020.|100lica|