100/lica – Slavica Moslavac

U jubilarnoj 40. emisiji iz kulture 100/lica portala Volim Ivanić gostuje živa slika Moslavine, etnolog, višegodišnja ravnateljica Muzeja Moslavine, muzejska savjetnica Slavica Moslavac.

Kakav je radni dan jedne svestrane etnologinje i po habitusu i profesiji, neumorne i vječito u pokretu osobe, poput današnje gošće koja stigne pratiti, poučavati, poticati sve što je vezano za tradicijsku kulturu, i ne samo Moslavine, nego i Hrvatske Posavine, Banovine?

Saznat ćete o crvenoj i bijeloj Moslavini, o suradnji s KUD-ovima ivanićkog, kloštranskog, posavskog kraja, o nastanku imena i nastupima ženske pjevačke skupine Rusalke u kojoj nastupa gospođa Moslavac, o pjesmarici „Ćeri mila“, zbirci pjesama i plesova, koju je napisala i uredila s kćeri Lanom, o pisanju monografije, predstavljanju božićnih običaja, tradicijskog graditeljstva, narodnih nošnji, o donjem rublju i higijenskim navikama kroz stoljeća, izložbe koju smo mogli vidjeti u Muzeju Ivanić-Grada iskazujući tako zajedništvo naših krajeva.

Pratite nas na društvenim mrežama, Youtube-u, portalu Volim Ivanić, „lajkajte“ ako Vam se sviđa prilog…

Urednik i voditelj: Jadranko Bitenc
Kamera i montaža: Zoran Ožetski

2020-03-03T10:01:40+01:003. Ožujak, 2020.|100lica|