100/lica – Vladimir Fugaš

Uz poznati Obrešćanski drmeš, u Kloštru Ivaniću i Obreški, ovih je dana obilježeno predstavljanje monografije „Oj, Obreška pokraj Žirovnaka“ u povodu 20. obljetnice osnivanja ovog značajnog KUD-a.

Sve je to dobar razlog za druženje s Vladimirom Fugašom, koji je uz svoga tasta, jedan od osnivača KUD-a Obreška, a ujedno je i voditelj tamburaša, za nastup u emisiji iz kulture 100/lica portala Volim Ivanić.

Malo složno selo, zapravo Gornja i Donja Obreška, uz sve dobrodošle pridošlice iz obližnjih mjesta, u zajedničkom suživotu i potrebama očuvanja izvorne tradicije, pjesme, plesa, običaja udružili se u šivanju narodnih nošnji, uvježbavanju folklornih koraka uz stručnu suradnicu koreografkinju Valentinu Šepak Molnar, koja je sve to ovladala nastupajući u Ladu.
Posebno su ponosni na osvojeno prvo mjesto na državnoj smotri izvornog folklora u Koprivnici uz sve one nastupe od županijskih smotri u Velikoj Gorici te u Sv. Ivanu Zelini; državnim smotrama kao što su Vinkovačke jeseni, Đakovački vezovi, Međunarodna smotra folklora u Zagrebu te Smotra folklora u Metkoviću.

Urednik i voditelj: Jadranko Bitenc
Kamera i montaža: Zoran Ožetski
Proizvodnja: Portal Volim Ivanić

2019-11-27T08:11:56+01:0027. Studeni, 2019.|100lica|