100/lica – Žarko Paić

U novoj emisiji iz kulture 100/lica portala Volim Ivanić postavljamo pitanje: Kako se zove osoba koja živi u našem gradu a književnik je /pjesnik, esejist/, diplomirao politologiju, magistrirao filozofiju, doktorirao sociologiju, redovni je profesor na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu gdje predaje sociologiju kulture, teoriju mode, semiotiku, vizualne komunikacije, a predaje i na Akademiji likovnih umjetnosti; čija su djela prevedena na engleski, francuski, njemački, mađarski, slovenski, rumunjski, knjige objavljuje u Cambridgeu, Springeru, sudionik je brojnih konferencija i književnih simpozija u zemlji i inozemstvu!?

Spominjemo samo djelić intelektualne svestranosti današnjeg gosta emisije Žarka Paića koji je, kao voditelj knjižnice Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad u turbulentnim devedesetima prošloga stoljeća, vodio nadaleko poznatu tribinu „Kultura dijaloga“, osnivač je i glavni i odgovorni urednik časopisa za književnost, umjetnost i znanost Tvrđa, zamjenik glavnog urednika časopisa Europski glasnik, objavljivao kolumne u Novom listu, Jutarnjem, snimao svakotjedno, godinu dana, za Treći program Hrvatskog radija priloge koji su tiskani u njegovoj prvoj knjizi „Njihalo na kraju stoljeća: sumrak europskog uma A. D. 1992.“.

Autor je mnogobrojnih studija i knjiga iz filozofije, sociologije, teorije kulture i suvremene umjetnosti, književnih eseja i kritika: https://hrvatskodrustvopisaca.hr/hr/c…
Pratite nas na društvenim mrežama, YouTube-u, portalu Volim Ivanić.

2020-07-14T10:31:47+02:0014. Srpanj, 2020.|100lica|