100/Lica – Zdenko Vanjek

17. gost emisije iz kulture „100/lica“, s temom o fotografiji, fotografiranju, fotografima, je Zdenko Vanjek, pratitelj na dnevnoj bazi svih mogućih kulturnih, turističkih, političkih događanja u Ivanić-Gradu sa znanim zaštitnim znakom: prvo – željom da sve zabilježi, drugo – vječitim raspoloženjem za komuniciranjem, treće – tu je i taj nasmijani brk, koji tako rado vole karikaturisti, da je jedan takav crtež Milana Lekića Leksa, postavio na vizitku.

Ovo se emisija mogla zvati: Od Stanka Bubenika do Zdenka Vanjeka, makar i nije najmlađi, ali u cijelim svom radnom vijeku: od grafičara i komercijalista do fotografa, učio je, i još uvijek uči, pa je tako pravi primjer osobe spremne za cjeloživotno učenje.

Kako živi u obitelji umjetničkog pedigrea, supruga Štefica je pjesnikinja, jedno su drugome potpora i pratnja na svim mogućim kulturnim manifestacijama Lijepe naše, od Vinkovačkih jeseni i Đakovačkih vezova do književnih nastupa i izložbi i natječaja umjetničkih fotografija u susjednim državama, skladan su par koji zna uživati u radostima bilježenja ali i stvaranja novih životnih radosti.

**

Serija emisija „100/LICA“ ugošćuje sve one drage domaće ljude koji su autohtoni umjetnici, marljivi i uvježbani reproduktivci kao i sve one dobronamjerne konzumente koji znaju uživati u darovanim kulturnim događanjima.

Aktualnosti podsjećanja početaka ivanićgradskih stvaralaca kao i reagiranja na gradska kulturna događanja, naš je primarni zadatak.
Zato, volite Ivanić i na portalu „VOLIM IVANIĆ“ u emisiji iz kulture „100/LICA“!

100/Lica
Urednik i voditelj: Jadranko Bitenc
Scena: Ivana Ožetski
Kamera, montaža, ton, grafička obrada: Zoran Ožetski

2019-07-17T08:49:05+02:0017. Srpanj, 2019.|100lica|