100/Lica – Zlatko Bublić

U jubilarnoj 20. emisiji iz kulture „100/lica“ portala „Volim Ivanić“ gostuje dipl.ing. šumarstva i stručnjak za hortikulturu Zlatko Bublić, zaljubljenik u prirodu i dobar poznavatelj šume Žutice.

Kao suradnik i pripovjedač sudjelovao je u stvaranju značajnog dokumentarca „Čudesna šuma Žutica“ Zorana Ožetskog, dok u slobodno vrijeme, jer je zaposlen u Hrvatskim šumama, djeluje u stručnim povjerenstvima od Bučijade do akcije „Volim Ivanić – cvjetni otok Ivanić“.

U emisiji govori o „plućima“ našega grada: gradskom parku, zelenilu, ukrasnim biljkama, vrtovima, balkonima sugrađana, pomalo mora biti i Don Quijote i samuraj, baš kao čovjek koji je cijeli život posvetio parkovima, botaničkim vrtovima znameniti Dragutin Kiš.

Kako ga posao odvodi u sve šume Lijepe naše, Zlatko Bublić, čovjek je s iskustvom, vizijama i savjetima za sve radoznale i dobronamjerne sugrađane, posebno je ponosan na stvaranje i vođenje emisije iz hortilkulture na Obiteljskom radiju Ivanić.

I bajke nužno ne moraju nastati samo u začaranoj ljepoti istaknutog stjenovitog Kleka ponad Ogulina. Šume čudesne Žutice još uvijek čekaju našu Ivanu Brlić Mažuranić.

Autor serijala: Jadranko Bitenc
Kamera i montaža: Zoran Ožetski
Proizvodnja: Portal Volim Ivanić (2019.)

2019-09-12T15:05:23+02:0010. Rujan, 2019.|100lica|