Gradu Ivanić-Gradu darovana državna nekretnina

Zemljište je sveukupne površine 138.256 m2 procijenjene tržišne vrijednosti od 1,48 mil. eura.
Danas, 5. veljače 2024. godine potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš Ugovor o darovanju nekretnina potpisali su Ugovor o darovanju predmetnog zemljišta.

„Ovo darovanje je utvrđeno Odlukom Vlade iz kolovoza prošle godine te su sad ostvarene pretpostavke da se taj dio Poduzetničke zone koji je u vlasništvu Republike Hrvatske danas postaje vlasništvo Grada Ivanić-Grada. To znači i otvaranje novih ulaganja u razvoj gospodarstva i nova zapošljavanja“, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar Bačić.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš istaknuo je svoje zadovoljstvo zajedničkom suradnju na projektima koji idu u cilju razvoja poduzetništva. „Danas kao Grad postajemo vlasnici zemljišta koje nam je važno zbog već pripremljene infrastrukture. Ovo je preduvjet za daljnji razvoj grada u gospodarskom smislu za razvoj poduzetničke infrastrukture. Zadovoljni smo jer već imamo nekoliko upita poduzetnika za kupovinu zemljišta u toj zoni što znači dodatna sredstva za naš proračun“, rekao je gradonačelnik Leš.

Predmetno zemljište nalazi se unutar već postojeće Poduzetničke zone gdje se nalazi i Poduzetnički inkubator, pa će se tako isto moći ponuditi novim investitorima kako bi se razvijalo poduzetništvo i cjelokupno gospodarstvo grada. Za potrebe Zone 6 provest će se uvođenje energetske, komunalne, prometne i komunikacijske infrastrukture.

Osim samog potpisivanja ugovora, potpredsjednik Vlade i ministar je s gradonačelnikom održao sastanak na kojem su raspravili teme i o drugoj imovini koja je od posebnog interesa za Grad Ivanić-Grad, a u vlasništvu je Republike Hrvatske. „Razgovarali smo o potresnoj obnovi i drugim darovanjima zemljišta gdje bi se razvijala još jedna Poduzetnička zona, uz autocestu, gdje bi se gradio Tehnološki park, o zemljištu gdje bi se gradila stanica kao dio budućeg Centra za gospodarenje otpadom Zagrebačke županije i Grada Zagreb, te o jednoj nekretnini koja bi služila Komunalnom poduzeću. Utvrdili smo da, s obzirom da će ubuduće državnom imovinom na području Zagrebačke županije raspolagati Županija, će se zahtjevi proslijediti njima na daljnje rješavanje“, naglasio je Bačić.

2024-02-06T19:12:08+01:006. Veljača, 2024.|Video vijesti|