Vatrogasna zajednica Ivanić-Grada proslavila 30 godina djelovanja

Proslava 30. obljetnice rada i djelovanja Vatrogasne zajednice Ivanić-Grad obilježena je primopredajom četiri nova vozila, simbolizirajući duboku tradiciju i posvećenost zajednice vatrogastvu. Ovom važnom događaju prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada, Tomislav Cuvaj, čime je iskazana snažna podrška lokalne uprave vatrogascima.

Sastavljena od 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javne vatrogasne postrojbe, zajednica broji gotovo 1000 vatrogasaca, spremnih suočiti se s različitim izazovima. Zapovjednik Tomislav Abramović istaknuo je bogatu povijest vatrogastva u regiji, s posebnim naglaskom na DVD Posavski Bregi i DVD Ivanić-Grad, društva starija od sto godina. “Ovdje je rođen Gjuro Stjepan Deželić, osnivač i pionir vatrogastva u Ivanić-Gradu. Gjuro Stjepan Deželić ostavio je neizbrisiv trag u srži ovog grada. Njegov doprinos i vizija danas žive kroz entuzijazam i posvećenost mladih vatrogasaca ” rekao je Abramović.

Unatoč izazovima kao što su potresi, vatrogasci su pokazali iznimnu spremnost i snagu, naglasio je Abramović. Posebno je izdvojio značajnu potporu Grada i porast angažmana mladih vatrogasaca, što ukazuje na svijetlu budućnost vatrogastva u Ivanić-Gradu.

Ovaj događaj ne samo da je označio značajan jubilej, već je i potvrdio neumornu posvećenost i hrabrost vatrogasaca u zaštiti i sigurnosti svoje zajednice, dok su novi resursi dodatno osnažili njihovu sposobnost odgovora na hitne situacije.

2023-11-26T11:21:42+01:0025. Studeni, 2023.|Novosti|