Izložba fotografija „Ptice – savršenstvo ljepote“ otvorena u Ivanić-Gradu

Izložba fotografija „Ptice – savršenstvo ljepote“ veleposlanika Republike Poljske u RH g. Macieja Szymańskog, nakon Jastrebarskog, 15. travnja 2014. godine, otvorena je u Ivanić-Gradu. Izložbu osamdesetak fotografija, nastalih u nekoliko europskih zemalja od 2007. godine do danas, postavila je Javna ustanova „Zeleni prsten”, a tijekom ove godine moći će se
razgledati u svim gradovima županije. Fotografije prikazuju ptice fotografirane u različitim meteorološkim uvjetima, godišnjim dobima i stadijima aktivnosti, na tlu, u vodi i u zraku.

Fotografiram kako bih zaboravio na život s problemima, tada sam koncentriran samo na ptice

rekao je veleposlanik Szymański, objasnivši zašto fotografiranje ptica spada među najteže fotografske aktivnosti – „“Modeli“ su izuzetno plašljivi, vrlo pokretni i aktivni, a često obitavaju na teškim i nepristupačnim terenima”. Metode koje koristi kako bi im se približio su strpljenje, usredotočenost i posebna oprema kao što su meže, šatori i uniforme obojene u maskirne boje, što je u suštoj suprotnosti s odijelom i kravatom koje zahtijeva njegova profesija veleposlanika.

Pred mnoštvom zainteresiranih ljubitelja prirode i fotografije, izložbu je otvorio predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković. „Svi uživamo u prirodi, kažemo da je Zagrebačka županija jedan od najljepših prostora u zemlji, pa nas ovakve izložbe, s prikazom dijela prirode, uvijek vesele. Poljaci su veliki prijatelji Hrvatske, bit će nam drago ako s veleposlanikom uspostavimo još bolji kontakt i uspijemo poljske turiste, kada dolaze na naše more, ‘skrenuti’ i do ‘Naftalana’, koji ima svoje posebnosti“, rekao je Bošnjaković.

Posjetitelje izložbe uvodno su pozdravili i suorganizator izložbe i ravnatelj „Naftalana” Goran Maričić te gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš. Oboje su zahvalili veleposlaniku na dolasku te početku jedne nove dobre suradnje.

Otvaranje izložbe uveličali su svojim nastupom, vokalni ansambl „Milka Trnina“, djeca glazbene škole „Milka Trnina“ te plesni centar „Karizma“. Izložba će se moći razgledati u prostorijama SB Naftalan do 22. travnja 2014. godine.

[srizonfbalbum id=30]

2014-04-16T20:57:02+02:0016. Travanj, 2014.|Gradska zbivanja, Kultura|