Ministrica kulture u posjeti Ivanić Gradu

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek posjetila je grad Ivanić-Grad gdje je otvorila novouređeni prostor Gradske knjižnice, u srijedu, 24. lipnja 2020. godine.

Izrazivši zadovoljstvo otvaranjem suvremenog prostora knjižnice, koja je kao središnja kulturna ustanova u gradu osnovana još 1877. godine, ministrica je naglasila kako kvalitetna knjižnica predstavlja dragocjenu kulturnu i informacijsku infrastrukturu zajednice te značajnu investiciju u kvalitetu života svih generacija, pogotovo djece i mladih.

„Današnje poslanje knjižnica je među ostalim i pomicanje granica znanja, neophodnog za kvalitetno funkcioniranje suvremenog društva te osiguravanje pristupa znanju svih skupina unutar zajednice. Knjižnice su i mjesta susreta i razgovora, prostori su okupljanja najmlađih u igraonicama koje ih svojim sadržajima educiraju, usmjeravajući ih kao buduću čitateljsku publiku, a mjesta su i na kojima pronalaženje svih vrsta informacija otvara prostor boljitku, osobnom i društvenom“, rekla je ministrica.

Ministarstvo kulture je u okviru investicijskih potpora za adaptaciju doma kulture za potrebe Gradske knjižnice kao i njezino uređenje te opremanje prostora financiralo s iznosom od 2.700.000,00 kuna, a financijski podupire i njezine knjižnične programe kao i nabavu knjižne te neknjižne građe.

Ministrica je s ministrom Draženom Bošnjakovićom i pomoćnicom ministrice Maricom Mikec sudjelovala na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Ivanić-Grada, a u okviru programa obilježavanja Dana Grada s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom prisustovala je otvorenju memorijalne sobe Povijesne postrojbe Ivanić-Grada.

2020-06-24T16:31:45+00:0024. Lipanj, 2020.|Video vijesti|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.