Nestabilno vrijeme slijedi: kiše i pljuskovi danas, povratak sunca sutra

Danas nas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme, s povremenim kišama i pljuskovima. Posebno u zapadnim krajevima moguće su jače grmljavinske nepogode. S obzirom na vjetar, u unutrašnjosti će prevladavati slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Međutim, naša obala, posebno Jadran, doživjet će jugozapadne i sjeverozapadne vjetrove, dok će sjeverni Jadran osjetiti jače udare bure. Toplinski val se nastavlja s temperaturama koje će se kretati između 25 i 30 °C.

Sutra – Povratak Sunca uz Mogućnost Kiše
Sutra će veći dio zemlje uživati u djelomice sunčanom vremenu. Ipak, za one u gorskim predjelima te rijetko u sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana i unutrašnjosti Dalmacije, postoji šansa za prolazne pljuskove. Vjetar će biti uglavnom slab, s dominantnim sjevernim i sjeveroistočnim smjerom. No, duž Jadranske obale očekuje se umjerena do jaka bura, posebno ispod planine Velebit. U popodnevnim satima, Dalmacija bi mogla doživjeti udare sjeverozapadnjaka i jugozapadnjaka. Jutro donosi svježije temperature, krećući se između 13 i 22 °C, dok će maksimalne dnevne temperature biti između 23 i 31 °C.

Za sve najnovije informacije o vremenu i savjete kako se pripremiti za nadolazeće vremenske uvjete posjetite stranicu Državnog hidrometeorološkog zavoda.

2023-09-14T14:18:28+02:0014. Rujan, 2023.|Iz Hrvatske|