Podrška tradiciji i sigurnosti: Ivanić-Grad povećava proračun za vatrogastvo

U Ivanić-Gradu, vatrogasci, poznati po svojoj organiziranosti i spremnosti da pomognu u svakoj nesreći, još jednom su potvrdili svoje zajedništvo i važnost na godišnjoj skupštini Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada. Skupština, održana u pučkom domu u Donjem Šarampovu, bila je prilika za osvrt na izazove iz 2023. godine, ali i planiranje budućih aktivnosti.

Predsjednik Vatrogasne zajednice, Dario Kezerić, izvijestio je o povećanom broju intervencija u prošloj godini te pohvalio maksimalnu profesionalnost i odgovornost vatrogasnih timova. “Godina je bila zahtjevna, s puno više intervencija nego prethodnih godina,” rekao je Kezerić, ističući i sudjelovanje natjecateljskih ekipa na županijskim i državnim natjecanjima.

Tijekom ljeta, vatrogasci su sanirali štete od srpanjskog nevremena te su se početkom kolovoza borili s nabujalom rijekom Savom. Uz to, nastavljeno je i opremanje Zajednice novim vozilima i opremom kroz Fond solidarnosti, što je povećalo operativnu spremnost kako Javne vatrogasne postrojbe tako i lokalnih društava.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš, koji je bio prisutan na godišnjoj skupštini Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada, istaknuo je duboko ukorijenjenu tradiciju vatrogastva u ovom području, naglašavajući kako svako ruralno područje i sam grad ponosno imaju svoje dobrovoljno vatrogasno društvo. “Vatrogasci nisu samo neophodni za našu sigurnost, već su i integralni dio kulture i načina života u Ivanić-Gradu,” rekao je gradonačelnik Leš.

On je također najavio značajno povećanje financijskih sredstava namijenjenih vatrogastvu, obećavajući dodatnih 30 tisuća eura u proračunu, što će dodatno ojačati sposobnosti i resurse lokalnih vatrogasnih postrojbi. Ovo povećanje proračuna predstavlja gradsku administraciju koja je svjesna važnosti vatrogastva i predana je njegovom unapređenju i održavanju visokog standarda javne sigurnosti.

Posebna pažnja posvećena je privlačenju mladih u vatrogasne redove. Tomislav Abramović, zapovjednik Vatrogasne zajednice, istaknuo je razne aktivnosti poput igraonica na Festivalu igračaka i Bučijadi te organiziranje izleta. Nadalje, grad će uskoro imati vatrogasno odmaralište na otoku Ugljanu, što će biti prvi takav objekt u vlasništvu grada, namijenjen za godišnje odmore vatrogasaca i njihovih obitelji.

Zahvaljujući kontinuiranoj podršci grada i novim inicijativama, Vatrogasna zajednica Ivanić-Grada ostaje ključan stup zajednice, spremna suočiti se s budućim izazovima.

O.Z.

2024-04-16T14:10:04+02:0015. Travanj, 2024.|Novosti|