Policijsko izvješće ( 15. – 21. rujna 2014.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirano je 10 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, od kojih je 7 kaznenih djela Krađa, 2 kaznena djela Teške krađe i 1 kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće.

Policijski službenici PP Ivanić Grad provodeći kriminalističko istraživanje utvrdili su počinitelja 3 kaznenih djela Krađa bicikala, koja se progone po službenoj dužnosti, te više kaznenih djela krađa bicikala koja se progone po privatnoj tužbi, te će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Također su otkriveni počinitelji 2 kaznena djela Krađe i 1 kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz spomenutog izvještajnog razdoblja.

U proteklom tjednu na području nadležnosti PP Ivanić Grad evidentirano je 6 prometnih nezgoda s materijalnom štetom.

Tijekom proteklog tjedna, a posebice u dane vikenda policijski službenici su vršili pojačan nadzor vozača kojom prilikom je kod 18 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od dopuštene, a uz navedeno evidentiran je 101 prekršaj kažnjiv po drugim odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

S obzirom na početak nove školske godine u zonama škola očekuje se povećan broj pješaka, naročito mlađe životne dobi, te se upozoravaju vozači i građani na pojačan oprez. Policijski službenici će vezano uz početak školske godine provesti akciju “Poštujte naše znakove” te će se u zonama odgojno obrazovnih ustanova pojačano vršiti nadzor prometa.

Od uvođenja novog načina razvrstavanja otpada na području grada Ivanić-Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić uočeno je da razvrstani otpad koji građani pripreme za odvoz uzimaju osobe koje nisu ovlaštene za odvoženje i sakupljanje otpada, a to se prvenstveno odnosi na papir i metalni otpad. Stoga molimo građane da ako uoče takve radnje podatke o vozilima koje počinitelji koriste, registarskim pločicama, broju osoba i druga korisna zapažanja odmah dojave službenicima policije ili komunalnim redarima jedinice lokalne samouprave, te će se protiv počinitelja pokrenuti odgovarajući prekršajni postupak sukladno Zakona o otpadu i Odlukama o komunalnom redu.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-09-29T13:34:45+02:0029. Rujan, 2014.|Novosti|